Onder een opvallende bedrijfsnaam timmert Jurgen Letteboer uit Tubbergen aan de weg als metaalinzamelaar.

Geen beroep dat tegenwoordig meer dagelijks voorkomt, zo beseft hij zich terdege. Jurgen moet lachen als de ietwat minder chique benaming voor een schroothandelaar valt. “Als mensen die ene term gebruiken, zeg ik altijd het volgende: Nee, ik ben geen oudijzerboer. Ik ben Letteboer van IJzer en Zo…”

Die naam van zijn onderneming viel hem te binnen na een bezoekje aan plaatselijke ijswinkel Jut & Jul, dat de slogan IJs en zo voert. “Ik dacht toen echt ‘hey’. Soms heb je dat gewoon, nietwaar? Dan loop je stomtoevallig ergens tegenaan”, beschrijft hij glimlachend. “Zo ging dat bij mij ook. IJzer en Zo was geboren, als het ware. Net als The Iron Man, mijn eigen bedrijfsslogan, trouwens. Da’s natuurlijk een grote knipoog naar het Nederlandse ijzerman. In het Engels klinkt dat alleen wat stoerder, haha.”

Metaalinzameling

Wat voor de één afval is, is voor de ander misschien juist wel waardevol. “Zo wil ik mij ook gaan richten op woningontruimingen. Mensen kunnen dan na een verhuizing of overlijden contact met mij opnemen. Dan kunnen we samen kijken wat ik voor hen kan betekenen.” Hij sorteert alles per materiaal, benadrukt Jurgen. “Zo gaan koelkasten en diepvriezers naar de milieustraat, de rest netjes gesorteerd naar een ijzer- of sloophandel.”

“Na een paar maanden heb ik een grote stortcontainer vol ijzer bijeen weten te krijgen en dan wordt deze omgeruild voor een lege”, vervolgt hij. “De rest van het metaal lever ik tevens netjes gesorteerd in, ander materiaal gaat naar de stort of verwerking. Zo werkt het zo ongeveer.”

Op dit moment werkt Jurgen vier dagen in de week bij HEBO Kozijnen in Hengevelde en combineert hij die baan met z’n eigen bedrijfje. “Ik werk daar heel graag, maar heb eerlijk gezegd ook wel de ambitie om iedere dag voor mezelf te werken. Hopelijk lukt het me verder te groeien en meer opdrachten te krijgen.”

Jurgen is het snelste telefonisch te bereiken: 06-52218430. Mailen kan via jurgen@ijzerenzo.nl.

Contact

Bekijk onze Contact Details

Zo kunt u ons makkelijk vinden.

Locatie:

Van Dieststraat 26, 7651 BJ Tubbergen